Σεμινάριο: Θεραπεία και αποκατάσταση των διαταραχών του αυτιστικού φάσματος

Το Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, σε συνεργασία με το:

  • Κέντρο Ημέρας για εφήβους και νεαρούς ενήλικες με αυτισμό «Στην Αυλή του Κόσμου» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου,
  • Το Εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας και αποκατάστασης για άτομα με αυτισμό «Ηλίανθος» του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου και
  • Τη Δομή Εφήβων και Νέων «ΦΙΛΩΝ» της Έγκαιρης Παρέμβασης

προσφέρουν σεμιναριακό πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα: Θεραπεία και Αποκατάσταση των Διαταραχών του Αυτιστικού Φάσματος: Εκπαίδευση και Πρακτική.  Εμπεριέχεται η πρακτική άσκηση για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευομένων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, κοινωνικής φροντίδας  και εκπαίδευσης, τελειόφοιτους / απόφοιτους συναφών σχολών που προτίθενται να εργαστούν με άτομα με αυτισμό, και στοχεύει στην κατάκτηση γνώσεων και ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικά με τα κύρια χαρακτηριστικά των διαταραχών αυτιστικού φάσματος καθώς και με τις αντίστοιχες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

ΣΚΟΠΟΣ: Η κατάκτηση γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων από τους εκπαιδευόμενους, σχετικά με τα κύρια κλινικά χαρακτηριστικά των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος καθώς και με τις αντίστοιχες αρχές θεραπείας και αποκατάστασης.
ΩΣΤΕ: Να είναι σε θέση να κατανοούν τις δυσκολίες των ατόμων με αυτισμό, να σχεδιάζουν με υποστήριξη ένα πρόγραμμα παρέμβασης και να το υλοποιούν αποτελεσματικά.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Δεκέμβριος 2023 – Ιούνιος 2024

28 ώρες βιντεοσκοπημένων εισηγήσεων
20 ώρες συζήτηση / κλινικές ασκήσεις / εργασία σε ομάδες και παρουσίαση περιστατικών
Έως 200 ώρες πρακτική άσκηση σε κλινικές δομές

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 27 Νοεμβρίου 2023.

https://tete.kpechios.org/ekpaidefsi/trexonta-ekp-ka-programmata/therapeia-kai-apokatastasi-ton-diataraxon-aftistikoy-fasmatos-ekpaidefsi-kai-praktiki-askisi-7i-seira

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.